На Рівненщині рятувальники, поліцейські та співробітники СБУ провели спільні антитерористичні навчання (ФОТО)

clock
08.07.2016 08:31

На території міжнародного аеропорту «Рівне» антитерористичний центр при Управлінні СБУ в Рівненській області спільно з Головним управлінням ДСНС Рівненщини та обласним управлінням Національної поліції провели практичне навчання щодо протидії загрозі терористичних актів.

Відповідно до тактичного задуму, працівниками літовища на злітно-посадковій смузі був виявлений підозрілий пакет. За викликом адміністрації аеропорту першими до місця події прибули пожежно-рятувальні підрозділи обласного центру. Організувавши евакуацію людей з будівлі аеропорту, рятувальники огородили місце виявлення підозрілого предмету та провели розгортання сил і засобів. Після цього вибухотехніки науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ретельно оглянули небезпечний предмет та провели його знешкодження.

Крім того, пожежно-рятувальні підрозділи відпрацювали практичні навички особового складу під час гасіння пожежі та рятування людей у випадку антитерористичної операції, вдосконалювали практику з ліквідації надзвичайної ситуації та захисту населення в разі проявів терористичної діяльності.

Крім рятувальників та правоохоронців участь у навчаннях брали аварійна бригада газової служби та швидка медична допомога. Загалом було залучено 37 чоловік та 8 одиниць техніки, зокрема від ДСНС 18 рятувальників та 3 одиниці спецтехніки.

Аби забезпечити безпеку населення рятувальники і в подальшому будуть проводити спільні навчання з правоохоронцями. Подібні вишколи дозволять у подальшому ефективно протидіяти терористичним загрозам, перевіряють готовність сил і засобів, відпрацьовують алгоритм дій, а також удосконалюють механізм взаємодії між відомствами та установами.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали