На Одещині відкрився інноваційний та зручний сервісний центр МВС (ФОТО, ВІДЕО)

clock
09.06.2017 11:39

Сьогодні, 9 червня, за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та керівника Головного сервісного центру МВС Владислава Криклія у Одесі розпочав роботу новий сервісний центр МВС, який замінить колишній МРЕВ. Це перший такий центр в Одеській області і вже 19-ий в Україні.

Відтепер у Одесі на Київському шосе 27А, незалежно від місця реєстрації, громадяни зможуть швидко і надійно отримувати адміністративні послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі та обміну посвідчень водія, довідки про відсутність судимостей, а також інші послуги сервісних центрів МВС. Здійснення заміни посвідчення водія відтепер займе близько 30 хвилин, а перереєстрація авто – 2 години.

За словами глави МВС Арсена Авакова, сервісні центри МВС – це безпрецедентний випадок створення єдиної концепції надання державних послуг по всій Україні, інноваційних підходів, запровадження державно-приватних партнерських відносин, доступності державної установи для громадян та комунікаційної відкритості.

«Тут ми відкриваємо вже 19-й сервісний центр МВС. У рамках програми реформування – закриття старих МРЕВ і прагнення до нового сервісу. Минулого року ми розпочали створення нових сервісних центрів, де буде зручно й комфортно кожному, де будуть втрачатися не години, а хвилини на оформлення необхідних документів у компанії гарно підготовлених молодих фахівців», – сказав Арсен Аваков і додав, що до кінця року в Україні працюватимуть вже 50 сервісних центрів в Україні, а на початку наступного року ця реформа буде завершена.

Окремо міністр внутрішніх справ розповів про мобільний сервісний центр, який надаватиме послуги в маленьких містах і селах Одеської області. «Це нова інноваційна красива ідея. І запрошую мешканців області скористатися цією новою послугою», – сказав Арсен Аваков. Він також подякував партнерам із EUAM за підтримку у проведенні реформи, зокрема у підготовці і проведенні тренінгових програм для працівників сервісних центрів.

«Сервісний центр нового зразка з open-офісом в Одесі – це не виняток, а наступні впевнені рішучі кроки, які ми робимо всією країною. Ми вже почали наближати послуги до кожного громадянина у найвіддаленіші місця разом з провадженням мобільних сервісних центрів і побудовою нової якісної комунікації з органами місцевої влади. Наші наступні кроки – це ще більша діджиталізація, створення електронних послуг і ще більше наближення якісних послуг до громадян», – сказав керівник Головного сервісного центру Владислав Криклій.

Він також повідомив, що незабаром будуть запроваджені нові екзаменаційні білети для іспиту на отримання водійського посвідчення, а до кінця літа – фото та відеофіксація в автомобілі під час складанні практичної частини іспиту.

За словами Владислава Криклія, новий центр у Одесі зможе надавати до 250 послуг щодня. Тут запроваджені нові підходи до обслуговування громадян на різних рівнях: від впровадження сучасних технологій до візуального оформлення центру, що виконане графічною дизайнеркою Марією Гаврилюк. У центрі є місця для очікування та буккросинг для приємного проведення часу, кнопка виклику адміністратора для зручності людей з особливими потребами.

Керівник операційного департаменту EUAM Ukraine Удо Моллер відзначив важливість якісної підготовки працівників державного сервісу. «Наші експерти провели тренінги з боротьби з корупцією, етики та комунікації. Тому що комунікація з громадянами, які постійно звертаються за послугами, є викликом. Ми впевнені, що ви зі своєю командою подолаєте всі виклики і реформа переможе», – сказав Удо Моллер і від імені КМЄС подякував за можливість надавати допомогу у реформі сектору адміністративних послуг в Україні

Своєю чергою глава Одеської ОДА Максим Степанов висловив вдячність керівництву МВС за реформування державного сервісу: «Це результат реформ, який ми відчуваємо. Я дуже вдячний за відкриття такого центру в Одесі і за ці мобільні комплекси. Для жителів області, протяжність якої понад 500 кілометрів, це дуже серйозний, важливий крок».

Нагадаємо, що усі нові сервісні центри МВС обладнані відеокамерами спостереження, завдяки ним можна переглянути на сайті hsc.gov.ua завантаженість центрів та проконтролювати їх роботу. Працює планшет для оцінки рівня якості обслуговування.

Сервісні центри МВС відкриті для комунікації з громадянами. Отримати консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна за номером: (044) 290-18-99, або запитати на офіційній сторінці у мережі facebook. Прочитати доступно викладену інформацію можна на сайті Головного сервісного центру МВС України та подивитись на YouTube-каналі відео-інструкції щодо отримання послуг.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали