На Львівщині тривають пошуки еколога, що зник на пожежі сміттєзвалища (ФОТО, ВІДЕО)

clock
01.06.2016 10:56

На сміттєзвалищі у селі Збиранка Львівської області не припиняються пошуки працівника Львівського комунального підприємства, який, ймовірно, перебуває під завалами.

З початку проведення робіт пересипано 26 700 м3 сміття. Обстежено площу близько 8050 м2. До пошуково-рятувальних робіт залучено 333 осіб та 68 одиниць техніки, з них від ДСНС України – 247 осіб та 26 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше було виявлено тіла трьох рятувальників, які потрапили під зсув сміття при гасінні пожежі: Юрія Рудого, Андрія Вненкевича, Богдана Юнка. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Колектив ДСНС України висловив співчуття рідним, близьким, друзям загиблих рятувальників у Львівській області.

«Робота рятувальника – це завжди ризик. Це надзвичайно складна та небезпечна професія. Проте, навіть розуміючи усю небезпеку нашої діяльності, складно втрачати своїх колег», – сказав очільник ДСНС Микола Чечоткін.

Керівництво та працівники Міністерства внутрішніх справ України приєднуються до скорботи за загиблими та співчувають колегам, родичам і близьким рятувальників. Троє професіоналів виявили надзвичайну мужність і віддали життя, рятуючи довкілля від стихії.

1 червня у Львові та області оголошено Днем жалоби в пам’ять про загиблих рятувальників. О 15:00 по всій території України лунатимуть пожежні сирени.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали