Контраст
Шрифт

На Львівщині триває процес формування місцевої пожежної охорони (ФОТО)

clock
29.11.2016 09:12

В Україні продовжується впровадження звичної для європейських країн практики залучення до ліквідації надзвичайних ситуацій поряд з професійними рятувальниками добровольців. Мережа добровольців-вогнеборців формується, зокрема, і на Львівщині.

Спроможні об’єднані територіальні громади, що створюються в Україні в процесі децентралізації влади, будуть здатні гарантувати захист своїх мешканців від пожеж та надзвичайних ситуацій. Проте досягнути цього можна лише за існування мережі місцевої пожежної охорони, де поряд із рятувальниками з місцевих пожежних команд працюватимуть добровольці-вогнеборці.

Процес створення такої потужної мережі розпочався на Львівщині у квітні цього року. Тоді голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін та голова облдержадміністрації Олег Синютка підписали Меморандум про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини. Зараз триває реалізація основних завдань Пілотного проекту, що був започаткований у межах реалізації положень Меморандуму.

На сьогодні на Львівщині вже створено 16 об’єднаних територіальних громад, де розпочався процес розбудови мережі місцевої пожежної охорони. Зокрема, у Тростянецькій, Грабовецькій, Вільшаницькій, Воле-Баранецькій громадах діють добровільні пожежні дружини з розрахунком на кожне село новоствореної територіальної громади.

Рятувальники Львівщини активно співпрацюють із керівництвом Бабинської, Воле-Баранецької та Чукв’янської територіальних громад аби допомогти створити місцеві пожежні команди на території їхніх населених пунктів. І є вже перші результати такої взаємодії. Зокрема, у приміщенні, де розташовуватиметься місцева пожежна команда Бабинської територіальної громади, проведено ремонт та облаштування приміщень. Окрім цього, для пожежної техніки спеціально побудували гараж. Семеро майбутніх рятувальників місцевої команди Бабинської територіальної громади проходять теоретичну та практичну підготовку у Навчальному пункті аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області.

Робота триває і в інших громадах Львівщини, де спільно із рятувальниками свідомі громадяни долучаються до процесу створення потужної мережі місцевої пожежної охорони.

Більше інформації про місцеву пожежну охорону в Україні – на офіційному сайті ДСНС та сторінці у соцмережі facebook.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

 

Схожі матеріали
Діяльність