Контраст
Шрифт

На Луганщині нові патрульні поліцейські присягнули на вірність народу України (ФОТО, ВІДЕО)

clock
22.05.2016 11:18

Сьогодні, 22 травня, у місті Сєвєродонецьк 147 патрульних поліцейських склали Присягу на вірність українському народу. Уже ввечері 18 патрульних екіпажів вийдуть на патрулювання вулиць міста.

В урочистостях взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, народний депутат Верховної Ради України Мустафа Найєм, керівництво Головного управління Національної поліції в Луганській області, представники ЗСУ, силових структур та виконавчої влади.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, головне завдання поліції – відповідати довірі  і сподіванням суспільства щодо нової поліції.

«Сьогодні ввечері ви вперше вийдете на патрулювання вулиць ваших міст. З цього дня ви будете служити цим людям: там, де потрібно, – допомагати, там, де потрібно, – бути суворими. Але головне – це забезпечити спокій та порядок», – підкреслив Арсен Аваков.

Він закликав мешканців Сєвєродонецька довіряти новим поліцейським і підтримати їх.

«Довіряйте їм, допомагайте їм, і вони будуть відповідати вам тим самим», – зазначив Арсен Аваков, додавши, що незабаром у кількох містах буде оголошено додатковий набір до місцевої поліції.

За словами глави Національної поліції України Хатії Деканоідзе, той факт, що нова патрульна поліція тепер є на Луганщині, – це дуже великий труд багатьох людей.

«Це труд нашої команди, яка займалася і займається вже рік. І ми досягли того, що сьогодні в цьому місті, шановні мешканці міста, стоїть нова поліція», – наголосила Хатія Деканоідзе.

Глава НПУ зазначила, що нова поліція – це не лише нова форма, нова концепція, красиві машини і мигалки.

«Це – абсолютно нові люди, які служать українському народу», – підкреслила Хатія Деканоідзе, закликавши кожного працівника Національної поліції добре подумати, перш ніж вчинити щось недостойне.

«Головне, що ви, я сподіваюся, абсолютно інші. Ви – так, можливо без досвіду, можливо – з помилками, але повинні працювати завжди серцем і мудро», – підкреслила Хатія Деканоідзе.  

Набір до лав патрульної поліції Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного розпочався 29 жовтня 2015 року. Служити виявили бажання 1495 кандидатів. Конкурс складав 10 чоловік на місце. Майже  20% підрозділу – жінки. Серед патрульних – 20 учасників бойових дій в зоні АТО. Очолив Управління  лейтенант поліції Андрій Богуш.

Нагадаємо, Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне стали 28-м, 29-м і 30-м містами відповідно, де запрацювала нова патрульна поліція. Вже сьогодні увечері 18 патрулів вийдуть на своє перше чергування.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність