На Хмельниччині відбулося відкриття місцевої пожежної команди (ФОТО)

clock
22.05.2017 14:48

В Україні триває процес децентралізації влади, в ході якого відбувається також і реформа системи ДСНС. Одним із напрямків реформи є створення в регіонах місцевої пожежної охорони. Так, 22 травня у селі Ходорівці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області за участю народного депутата України Володимира Мельниченка, керівників обласної, районної влади та ГУ ДСНС відбулося урочисте відкриття нової місцевої пожежно-рятувальної команди.

Підрозділ обслуговуватиме одразу 10 навколишніх сіл, а це понад 5 тисяч жителів. Це дозволить вдвічі скоротити час прибуття рятувальників до місця події.

Місцеву пожежну команду вдалося збудувати за півроку. Нині тут повноцінний рятувальний пост: гараж-стоянка на два виїзди, зручні кімнати відпочинку, їдальня, санвузол і побутова кімната.

Для забезпечення підрозділу було придбано усе необхідне: новий пожежний автомобіль, трактор, сучасне пожежно-рятувальне обладнання та захисний одяг на загальну суму понад 870 тисяч грн.

Народний депутат України Володимир Мельниченко наголосив, що перший крок задля відродження українського села - це забезпечення людей надійним захистом та створення безпечних умов проживання. Проект в умовах децентралізації вдалося втілити за рахунок субвенції з держбюджету, коштів Державного фонду регіонального розвитку та громади на загальну суму понад 2 млн 400 тис грн.

Під час урочистостей начальник ГУ ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко віддав перший наказ: "Місцевій пожежній команді села Ходорівці заступити на бойове чергування та забезпечити безпеку населення у ввіреному районі виїзду", а також подарував два комплекти пожежних рукавів. Усі пожежники Ходорівців – колишні працівники ДСНС України, тож із нелегкою роботою справлятимуться на відмінно.

Окрім пожежно-рятувального підрозділу громада отримала ще й доступ до якісного медичного обслуговування. Там урочисто відкрили нову, збудовану за європейськими стандартами, амбулаторію сімейної медицини. Об`єкт обслуговуватиме щонайменше 5 навколишніх сіл. Тож відсьогодні для жителів територіальної громади і медицина, і безпека стали набагато ближчими та якіснішими.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали