На Харківщині відкрився оновлений підрозділ ДСНС (ФОТО)

clock
19.05.2017 13:02

Сьогодні, 19 травня, у смт Буди Харківської області за участю віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна та голови Харківської ОДА Юлії Світличної відбулося відкриття реконструйованої будівлі пожежного депо 67-го окремого Державного пожежно-рятувального посту.

До оновленого підрозділу, у якому працюють 15 рятувальників, також переданий новий сучасний пожежний автомобіль на базі шасі «МАЗ», придбаний за кошти державного бюджету у 2016 році.

«Питання безпеки громадян є вкрай важливим і це завдання є пріоритетним не лише для ДСНС, але й для керівництва кожного регіону. В рамках реформи Служби порятунку ми плануємо досягти стандарту «20 хвилин». Саме за цей час перший пожежний підрозділ повинен прибути до місця виклику. Реалізувати це можливо лише спільними зусиллями органів місцевої влади та ДСНС. Сьогодні ми бачимо яскравий приклад такої взаємодії на Харківщині», – сказав Геннадій Зубко.

Своєю чергою голова ДСНС України Микола Чечоткін зазначив, що відкриття відремонтованого пожежного депо стало можливим завдяки підтримці Харківської районної ради. Саме за рахунок коштів, що були виділені з районного бюджету у 2015 році для рятувальників 67-го пожежного посту придбано недіючу будівлю пожежного депо колишнього Будянського фаянсового заводу. А в 2016-му за фінансової підтримки органів районної влади проведена реконструкція цієї будівлі пожежного депо на загальну суму 2,5 мільйонів.

«Дякую віце-прем'єр-міністру, керівництву Харківської області та району за таку вкрай важливу для ДСНС допомогу та підтримку. Попереду у нас ще багато роботи в напрямку реалізації реформи нашої служби, і я сподіваюся, що і в подальшому ми працюватимемо заради реалізації спільних цілей, однією із яких є посилення рівня цивільного захисту наших громадян», – сказав Микола Чечоткін.

Цього дня відомчими відзнаками ДСНС та облдержадміністрації були нагороджені представники Харківської районної влади та всі, хто брав безпосередню участь у реконструкції будівлі пожежного депо. Також рятувальники ГУ ДСНС області отримали відомчі нагороди за оперативні дії під час ліквідації надзвичайних подій.

Довідка. 67 державний пожежно-рятувальний пост (ДПРП) Головного управління ДСНС України у Харківській області створений у 2012 році. Площа зони виїзду складає близько 100 км² – Південноміська, Будянська, Березівська та Височанська селищні ради, загалом вісім населених пунктів, в яких мешкає більше 30 тисяч населення.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали