Контраст
Шрифт

На Харківщині поліція викрила факт несплати 6,8 мільйонів гривень податків (ФОТО)

clock
23.11.2016 11:12

Оперативники Управління захисту економіки та слідчі поліції викрили схему по несплаті податків, організовану службовими особами  комерційної структури за участю працівників Харківської митниці. Під час обшуку вилучено понад 600 тисяч гривень, а також печатки та штампи фіктивних підприємств.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Харківській області ДЗЕ Нацполіції встановили, що комерційна структура уклала низку зовнішньоекономічних контрактів з компаніями-нерезидентами на поставку обладнання, виробником якого є РФ.

Упродовж 2015-2016 років, шляхом проведення безтоварних операцій товариство нібито придбало вказані товари у виробника. Проте, продукція даного суб'єкта господарювання на митну територію України офіційно не завозилась.

Обладнання, яке ввозилось до країни контрабандними каналами, оприбутковувалось через фіктивні фірми.

В подальшому за попередньою змовою зі співробітниками Харківської митниці представники товариства при оформленні продукції на експорт вказували завідомо недостовірні дані у вантажно-митних деклараціях.

Таким чином, попередньо встановлено, що сума збитків у вигляді несплати до державного бюджету України податку на прибуток становить понад 6,8 мільйонів гривень.

Оперативники УЗЕ, слідчі Шевченківського відділення поліції Холодногірського відділу поліції та працівники Харківської місцевої прокуратури №1 провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання директора та бухгалтера товариства, а також в офісі компанії.

Правоохоронці вилучили гроші в еквіваленті 604 тисячі гривень, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, бухгалтерську документацію, митні накладні та декларації, реєстраційні документи підприємств з ознаками фіктивності, а також штампи і печатки фіктивних фірм.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали
Діяльність