На Донеччині запрацювали два нові центри безпеки громадян (ФОТО)

clock
26.01.2017 14:58

На території Черкаської та Шахівської об’єднаних територіальних громад Донецької області розпочали роботу центри безпеки громадян. Під одним дахом вони об’єднали роботу двох служб: пожежної охорони та поліції.

«Одним із важливих питань на сьогодні є оптимізація роботи рятувальників та поліцейських. Саме тому відкриття подібних центрів безпеки допомагає більш ефективно та комплексно вирішувати питання щодо захисту населення від небезпек та сприяє налагодженню тісної взаємодії між оперативними службами і жителями громад», – зазначила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.

«Фахівці центрів безпеки громадян зможуть оперативно реагувати на надзвичайні ситуації та події, забезпечувати правопорядок у громадах і таким чином комплексно гарантувати безпеку громадян», – додав заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький.

Наразі у Донецькій області функціонують три центри безпеки: перший з них відкрили у листопаді 2016 року у Лиманській громаді. Поширення мережі МПК свідчить про подальші кроки на шляху до реалізації основних напрямків реформування системи ДСНС, що розпочалося у вересні 2016 року.

Окрім того, на базі центрів буде створено команди добровольців-вогнеборців, які допомагатимуть професійним пожежникам боротися із надзвичайними ситуаціями та робитимуть громади безпечнішими.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали