Міжнародні експерти завершили аналіз нормативно-правової бази у сфері перевірки документів та транспортних засобів (ФОТО)

clock
29.01.2017 12:02

Протягом двох тижнів – 17-27 січня 2017 року – в Адміністрації Державної прикордонної служби України експерти прикордонних відомств Німеччини, Польщі та Литви аналізували нормативно-правову базу у сфері інтегрованого управління кордонами. Особливу увагу експертна група приділяла законодавчій базі, пов’язаній з прикордонною перевіркою документів та транспортних засобів.

На початку другого тижня в межах спланованих заходів відбувся спільний з міжнародними експертами проекту TWINNING в Державній фіскальній службі України візит до пункту пропуску через державний кордон «Сенківка» на українсько-російському кордоні. Експерти мали на метоі ознайомитися з практичною реалізацією правових аспектів прикордонного контролю документів та транспортних засобів.

Варто нагадати, що під час попереднього заходу проекту спільна група відвідала пункт пропуску «Нові Яриловичі» на українсько-польському кордоні, де проводяться інноваційні заходи щодо спрощення прикордонних і митних процедур та створення комфортних умов перетину кордону для подорожуючих.

Потому експерти провели юридичний семінар з оцінки чинного українського законодавства з питань прикордонного контролю та визначення шляхів щодо приведення його до стандартів ЄС. До цієї роботи були залучені керівники відділів прикордонного контролю окремих регіональних управлінь. За результатами поглибленого аналізу нормативно-правової бази з питань прикордонного контролю були зроблені висновки щодо відсутності суттєвих розбіжностей з європейськими стандартами. Експерти опрацювали рекомендації щодо удосконалення українського законодавства.

Після семінару для представників прикордонного відомства були проведені презентації щодо організації прикордонного контролю, облаштування пунктів пропуску та наявної нормативно правової бази в Федеративній Республіці Німеччина, Республіці Польща та Литовській Республіці.

Наступний захід у рамках проекту TWINNING планується зосередити на вивченні ІТ-аспектів існуючих систем перевірки паспортних документів та аналізу ризиків.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали