Микола Чечоткін: На період відзначення Дня Святої Трійці рятувальники переходять на посилений режим несення служби

clock
03.06.2017 11:39

2 червня, під головуванням очільника ДСНС Миколи Чечоткіна відбулася апаратна нарада з керівниками структурних та територіальних підрозділів Служби. У ході наради були обговорені основні питання щодо оперативного та злагодженого реагування на надзвичайні ситуації та події по всій території України впродовж 17 травня-2 червня.

Зокрема, за цей час рятувальниками ліквідовано 2 тис. 912 пожеж (з них 1025 — у житловому секторі), на яких врятовано 90 осіб. При цьому не допущено знищення вогнем 788 будівель та 162 одиниць техніки. На водних об'єктах врятовано 9 осіб, загинуло 35 осіб, у тому числі 5 дітей. Випадки загибелі людей на водоймах зафіксовані у Запорізькій, Волинській, Житомирській, Сумській та Хмельницькій областях. Крім того, піротехнічними підрозділами ДСНС продовжуються роботи щодо очищення території Донецької та Луганської областей від боєприпасів. Впродовж 17 травня-2 червня було перевірено понад 356 га території, при цьому виявлено 1564 вибухонебезпечних предмети.

"Цими вихідними віряни відзначають День Святої Трійці. Саме тому підрозділи ДСНС, починаючи з 3 і по 6 червня будуть переведені на посилений режим несення служби. Я звертаю увагу керівників територіальних підрозділів на підвищену оперативну готовність до реагування на надзвичайні ситуації, цілодобовий моніторинг обстановки. Крім того, важливим напрямком роботи на цей період є організація та проведення заходів з попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у культових спорудах, на об'єктах з масовим перебуванням людей, на водоймах, у лісопаркових зонах та природних екосистемах”, - зазначив Микола Чечоткін.

Загалом, з 3 по 6 червня на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали