Микола Чечоткін: ДСНС готова до реагування на надзвичайні ситуації у зимовий період (ФОТО)

clock
25.10.2016 13:54

Про це голова Держслужби з надзвичайних ситуацій заявив сьогодні, 25 жовтня, під час апаратної наради з керівниками структурних і територіальних підрозділів. Учасники заходу проаналізували стан реагування на надзвичайні ситуації впродовж минулого місяця. Окремо йшлося про виконання підрозділами ДСНС завдань на сході України. Також обговорили готовність до осінньо-зимового періоду.

За період з 27 вересня по 25 жовтня рятувальники ліквідували понад 4,7 тисяч пожеж, з яких майже 2,2 тисячі — у житловому секторі. Врятовано 163 особи, не допущено знищення вогнем близько 1,6 тисяч будівель та 152 одиниць техніки.

Згідно статистичних даних, за минулий місяць, порівняно з аналогічним періодом 2015 року, надзвичайники у шість разів зменшили кількість пожеж в екосистемах. Зокрема, значно зменшилася кількість загорань на торфовищах та сільгоспугіддях. Такого результату вдалося досягти завдяки ефективним заходам щодо попередження пожеж в екосистемах та своєчасному реагуванню на надзвичайні події, пов’язані з ліквідацією загорань на відкритих територіях.

Крім того, упродовж вказаного періоду піротехніки ДСНС обстежили 270 га території у Донецькій та Луганській областях. Були виявлені та вилучені 3 тисячі 852 вибухонебезпечних предмети.

Також під час наради був проаналізований стан гарантування пожежної безпеки в Умані під час святкування Рош а-Шана, на який, нагадаємо, прибуло близько 30 тисяч паломників.

Очільник ДСНС Микола Чечоткін звернув увагу керівників територіальних підрозділів служби на своєчасну підготовку до осінньо-зимового періоду.

«Пониження температурних показників створює загрозу збільшення кількості пожеж у помешканнях громадян. Саме тому у регіонах необхідно підвищити рівень взаємодії із місцевими органами влади щодо попередження виникнення пожеж у житловому секторі. Також слід посилити профілактичну роботу з населенням», – наголосив Микола Чечоткін.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали