Мета переатестації – створити критичну масу поліцейських, здатних забезпечити самоочищення системи

clock
17.05.2016 12:57

Про це сьогодні, 17 травня, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко, який очолює одну із атестаційних комісій. За його словами, зараз відбувається переатестація першої категорії співробітників: заступників начальників обласних управлінь, керівників самостійних відділів обласних управлінь Національної поліції, начальники районних та міжрайонних відділів, міських відділів у п’яти областях України.

«Наша мета на цьому етапі реформи – сформувати критичну масу чесних, порядних правоохоронців, готових якісно працювати. Однак, на цьому шляху є й величезне завдання для всієї держави – фінансово забезпечити цей процес, аби не дурити ні себе, ні світ навколо себе. Гідна зарплата, матеріальне, технічне забезпечення є обов'язковими умовами щирих та результативних змін», - зазначив Іван Варченко.

За його словами, з огляду на попередній досвід та значну кількість судових рішень, які, на жаль, повертають на посади тих, кому не місце у системі, відтепер комісія здійснюватиме детальну фіксацію співбесід. На думку Івана Варченка, це дозволить бути більш аргументованими у ситуаціях, пов’язаних із оскарженням.
«Рішення атестаційної комісії може бути оскаржене в апеляційному порядку лише у випадку, якщо людина набрала 60 і більше балів зі 120 можливих. У межах системи МВС та Нацполіції рішення апеляції є остаточним. Після цього громадянин може оскаржувати його у суді», - відзначив радник міністра. 

Попри усі труднощі Іван Варченко відзначає, що за два роки у системі відбулися позитивні зміни. 
«Суспільство вимагає, аби у правоохоронній системі працювали чесні та порядні люди. Тому поліцейські розуміють, що потрібно підводити риску під вчорашнім днем, діяти відповідно до закону і справедливості та жити правильними цінностями», - додав Іван Варченко.

Нагадаємо, що 11 травня розпочалась атестація керівного складу поліції п'яти областей. Три комісії атестуватимуть від 25 до 45 керівників кожного главку. В цілому атестацію пройдуть поліцейські 16 областей. Упродовж травня-червня атестацію планують завершити.

 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали