Мер одного з міст Кіровоградщини вимагав 4 тисячі доларів США хабара (ФОТО)

clock
17.05.2016 17:05

За виділення двох земельних ділянок у межах міста міський голова вимагав від громадянина неправомірну вигоду. Посадовця затримали столичні оперативники УЗЕ та працівники військової прокуратури під час одержання ним частини хабара.

Сьогодні, 17 травня, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у місті Києві ДЗЕ Національної поліції спільно з працівниками Військової прокуратури Південного регіону затримали мера одного з міст Кіровоградської області.
За виділення двох земельних ділянок  посадовець вимагав від громадянина 4 тисячі доларів США. У зв'язку з тим, що для громадянина це була завелика сума, міський голова погодився на одержання неправомірної вигоди частинами.
У службовому кабінеті очільник міста і був затриманий. Він одержав 2 тисячі доларів США.

Санкція ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України
[email protected]
тел. довіри 098-103-96-59

 

Схожі матеріали