Максим Соколюк: До кінця року будуть видані ще 2 мільйони біометричних закордонпаспортів (ВІДЕО)

clock
19.04.2017 10:09

Наразі вже видані 3 мільйони 240 тисяч 705 біометричних закордонних паспортів. Про це голова Державної міграційної служби України повідомив сьогодні, 19 квітня, під час засідання Уряду.

Як підкреслив Максим Соколюк, Міграційна служба відповідає за кілька важливих напрямків Плану дій з легалізації безвізового режиму, одним з пунктів якого був початок видачі біометричних документів.

«Ми розпочали видачу біометричних документів у січні 2015 року. На сьогоднішній ранок загальна кількість виданих біометричних закордонпаспортів складає 3 мільйони 240 тисяч 705 документів. З них понад 3 мільйони оформлені Міграційною службою, ще 145 тисяч – закордонними дипломатичними установами. До кінця року будуть видані орієнтовно ще 2 мільйони біометричних закордонпаспортів», – повідомив голова ДМС.

За його словами, цьогорічні показники видачі біометричних документів приблизно на 15 % перевищують результати 2016-го. Наразі, що, зокрема, пов'язано з сезонним попитом, щодня щонайменше 10 тисяч громадян оформляють і отримують нові закордонпаспорти.

Також Максим Соколюк проінформував, що до процесу видачі біометричних документів вже долучилися 18 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Найближчим часом мають приєднатися ще 10 ЦНАП у столиці, два – у Харкові, а також у Дніпрі та інших великих містах.

Крім того, у найбільших містах України працюють 26 центрів паспортного сервісу.

Нагадаємо, тиждень тому робота деяких центрів була призупинена в зв’язку з вилученням одного з операторів зв’язку. «Перед Великоднем робота київських паспортних сервісів відновлена. Найближчими тижнями буде відновлена робота всіх центрів на всій території України», – підкреслив керівника ДМС.

Також Максим Соколюк наголосив, що закордонпаспорти старого зразка будуть дійсними до закінчення строку їхньої дії і обов’язковій заміні не підлягають.

Окремо глава ДМС України звернув увагу на те, що безвіз дає можливість в’їздити до країн ЄС з туристичною метою, для відвідування друзів чи родичів, семінарів чи конференцій тощо, але не надає права на роботу. Незабаром стартує інформаційна кампанія щодо правил перетину кордону та перебування у країнах ЄС.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали