Максим Соколюк: Більше 3 мільйонів українців вже отримали біометричні закордонпаспорти (ФОТО)

clock
07.04.2017 09:30

Про це сьогодні, 7 квітня, під час засідання у Верховної Ради України заявив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

Міграційна служба відповідає за декілька важливих напрямків в плані дій по лібералізації візового режиму, одним з яких є запровадження видачі біометричних паспортів для виїзду за кордон. Їх в Україні почали видавати у січні 2015 року.

«Станом на сьогоднішній ранок вже більше 3 мільйонів українців отримали біометричні паспорти для виїзду за кордон», – наголосив Максим Соколюк.

За словами керівника міграційної служби, всі підрозділи ДМС оснащенні відповідним обладнанням, додатково до процесу видачі приєдналися 18 Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

«Кожен день видається більше 10 тисяч, а в деякі дні – до 12 тисяч паспортів. Найближчими тижнями розпочнуть роботу ще 10 ЦНАП у місті Києві, адже сьогодні спостерігається зростання кількості бажаючих оформити паспорти. Це пов'язано з сезонним попитом, перед травневими святами та літніми відпустками», – повідомив Максим Соколюк.

Очільник ДМС також нагадав, що поїздки без віз - це можливість відвідати країни ЄС з туристичною або іншою метою, але безвізовий режим не дає право перебування більше 90 діб та не дає право на працевлаштування.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали