МВС разом з КМДА розробляє спрощену систему введення в експлуатацію будинків, які були покинуті забудовниками, - Антон Геращенко

clock
25.11.2020 15:21

Антон Геращенко відвідав сьогодні об’єкти компанії «Укогруп» – ЖК «Флагман», «Стародарницький», «Нова Хвиля», «Родинний Затишок», «Мегасіті» і «Деміївський квартал» та поспілкувався з ошуканими власниками квартир.

Заступник міністра відзначив жахливі умови, в яких живуть люди в ЖК «Деміївський картал»:

«Тисячі людей близько п'яти років живуть без нормальних умов. Опалюють будинки дровами, не мають каналізації, водопостачання, платять подвійну ціну за електроенергію», - сказав Антон Геращенко.

Заступник міністра провів телефонну розмову з керівництвом компанії ДТЕК з приводу введення в експлуатацію електрики в недобудовах.

«Наш план наступний: разом з КМДА, з новим керівником Державного архітектурно-будівного контролю розробити спрощену систему введення в експлуатацію тих будинків, які були покинуті забудовниками, де неможливо в існуючому порядку довести справу до кінця, але там вже живуть люди»,- повідомив Антон Геращенко.

Він також додав, що разом з Міністерством юстиції буде відпрацьовано механізм виявлення наявних фактів подвійних продажів об'єктів нерухомості та недопущення таких фактів в майбутньому.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, вже готуються поправки до постанови Кабміну, в яких буде йти мова про те, що є загальна процедура і вона повністю дотримується забудовником, а є ситуації, коли люди вже проживають в будинках, покинутих напризволяще забудовниками. Ці будинки за сприяння міської влади будуть вводитися в експлуатацію за спрощеною процедурою.

Окремо буде вирішено питання як добудувати будинки, які зараз покинуті забудовниками.

«Зараз ми готуємо експериментальну схему через процедуру банкрутства. Міська влада забирає права у забудовника, що покинув об’єкт, та пропонує іншим забудовниками завершити проект», - додав Антон Геращенко.

Зазначимо, що МВС та група народних депутатів вже напрацювали законопроект, який вирішить проблему недобросовісних забудовників у майбутньому. Також є прогрес у вирішенні проблем з опаленням будинків ЖК "Евріка". 

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що питання незаконних забудов потребує спільних зусиль депутатського корпусу, профільних міністерств, Київської міської державної адміністрації, обласних адміністрацій в регіонах та правоохоронних органів. Нагадаємо, правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо фінансових махінацій керівництва банку «Аркада».

Нагадаємо, що 23 листопада під головуванням Антона Геращенка проведено чергове онлайн-засідання Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва.

Схожі матеріали