МВС України співпрацюватиме з «ООН Жінки» у питаннях гендерної рівності (ФОТО)

clock
28.11.2016 13:48

Налагодженню стратегічної взаємодії була присвячена зустріч заступника міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої з делегацією «ООН Жінки» та представниками міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд».

Сторони визначили шляхи майбутньої співпраці та підкреслили взаємний інтерес у розширенні взаємодії з питань гендерної рівності. Насамперед, ішлося про залучення експертів «ООН Жінки» до робочої групи з питань імплементації Резолюції ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та координації зусиль по виконанню відповідного плану дій Міністерства. Учасники зустрічі також обговорили питання забезпечення гендерної рівності у роботі держорганів, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ.

«Ми дуже раді нашій сьогоднішній зустрічі. Нам приємно бачити відкритість та проактивну позицію Міністерства внутрішніх справ України, націлену на залучення до роботи над реформуванням розширеного кола стейкхолдерів та міжнародних партнерів», – відмітила радниця з гендерних питань «ООН Жінки» Анастасія Дивинська.

Своєю чергою заступник міністра наголосила на готовності МВС активно сприяти ініціативам міжнародних партнерів у східних регіонах України, націлених на забезпечення гендерної рівності та безпеки місцевих громад.

«Ми раді, що ми поділяємо спільні цінності й працюємо в єдиному векторі», – зазначила Анастасія Дєєва. Вона також підкреслила символічність і важливість дати проведення зустрічі, адже обговорення питань гендерної рівності відбулося у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

На завершення зустрічі сторони домовилися про залучення експертів «ООН Жінки» до проведення тренінгів та експертизи законодавчої бази, а також намітили план спільних заходів на 2017 рік.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали