«Лише реальними кроками ми вибудуємо реінтеграцію Донбасу», – Арсен Аваков (ФОТО)

clock
05.07.2016 10:23

Про це міністр внутрішніх повідомив сьогодні, 5 липня, під час відзначення другої річниці визволення Слов’янська і Краматорська  від проросійських бойовиків.

На горі Карачун, де точилися запеклі бої, очільник Міністерства вшанував пам’ять загиблих військовослужбовців та поклав квіти до каплиці Покрови Пресвятої Богородиці, яка була нещодавно побудована на честь героїв.

«Під час протистояння із російсько-терористичними угрупованнями ця гора була панівною висотою, що допомогла нам звільнити місто. І зараз це – символ непохитності та звитяги наших воїнів», – сказав Арсен Аваков.

Керівник відомства відзначив, що чимало бійців, які брали участь у звільненні Слов’янська та Краматорська, пройшли славний бойовий шлях і зараз працюють у структурі МВС.

«Слов’янськ  звільняли ЗСУ, Нацгвардія і добробати. Чимало бійців, які тоді брали участь у бойових діях, нині проходять службу  у лавах Нацполіції та спецпідрозділу «КОРД», – відзначив міністр.

Відповідаючи на питання журналістів, Арсен Аваков наголосив, що зараз у Донецькій та Луганській областях існує ще чимало проблем, пов’язаних з російською навалою і веденням бойових дій. Однак, громадський порядок вже забезпечено шляхом запуску роботи патрульних поліцейських.

«Лише такими реальними кроками, як впровадження патрульної поліції у прифронтових містах, ми вибудуємо реінтеграцію Донбасу», – сказав міністр внутрішніх справ.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали