Конкурс на посаду керівника Нацполіції стартує 18 січня (СПИСОК ПРЕТЕНДЕНТІВ)

clock
13.01.2017 13:57

Участь у конкурсі беруть 64 кандидати. Процедура цього консультативного конкурсу передбачає його проведення у п’ять етапів.

Метою проведення конкурсу є визначення найбільш придатних за професійними навиками та особистісними якостями, політично незаангажованих осіб з бездоганною репутацією, які відповідають формальним вимогам до кандидата на посаду керівника НПУ (далі – «претенденти»).

Відбір претендентів проводиться тимчасовим дорадчим (консультативним) органом –Консультативною відбірковою комісією (далі – «Комісія»), створення якої не передбачається законодавством, а є ініціативою Міністра внутрішніх справ України. До складу Комісії входять незалежні міжнародні та національні експерти (всього шість представників):

Мікаел Люнгбо – незалежний експерт з верховенства права, політичних питань та питань перехідного правосуддя, який в різний час працював у місіях Ради Європи, Європейського Союзу, Європейської Комісії та інших міжнародних організацій. Тривалий час був експертом данського Гельсинського комітету з прав людини. Юрист з великим досвідом роботи (36 років) в прокуратурі Данії, в якості комісара поліції, в Верховному суді Гренландії, був заступником начальника датської Служби національної безпеки;

Джон Монтаніо – Старший радник з правоохоронних питань Офісу Програми ICITAP в Україні. Має більш ніж 32-річний досвід у правоохоронних органах США, пройшов шлях від патрульного офіцера до керівника поліції м. Калвер (штат Каліфорнія, США). Має досвід роботи у органах прокуратури та міжвідомчих робочих групах. З 2003 року працює радником Програми ICITAP. За цей період він консультував правоохоронні органи Лівії, Таїланду, Індонезії та України з питань професійної підготовки, лідерства, міжвідомчої співпраці та координації.

Джозеф МакАллістер – консультант програми допомоги Уряду Канади у підготовці кадрів поліції (PTAP). Відставний ветеран Канадської королівської кінної поліції (34 роки служби), працював на локальному та міжнародному рівнях у всіх сферах поліцейської діяльності, був задіяний у різноманітних сферах правоохоронної діяльності, зокрема розслідування вбивства та боротьбу з тероризмом;

Захаров Євген Юхимович – засновник Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи,

Романов Роман Валерійович – директор програмної ініціативи «Права людини і правосуддя» Міжнародного Фонду «Відродження»;

Портников Віталій Едуардович – журналіст та публіцист.

Діяльність Комісії не пов’язується з роботою поліцейських комісій відповідно до законодавства.

Для Міністра внутрішніх справ при визначенні кандидата на посаду керівника Національної поліції України та формуванні пропозиції до Прем’єр-міністра України рішення Комісії носять рекомендаційний характер. Але беручи до уваги, що такий конкурс проводиться виключно за ініціативою керівництва Уряду – висновки Комісії буде покладено в основу прийняття управлінських рішень.

Процедура відбору складатиметься з таких етапів:

І Етап. Вивчення поданих претендентами документів на відповідність базовим вимогам конкурсу:

·   вища повна юридична освіта;

·   стаж роботи в галузі права не менш як сім років;

·   досвід роботи на керівних посадах не менш як п’ять років.

ІІ Етап. Претенденти, які відповідають базовим вимогам конкурсу, проходять тестування.

ІII Етап. За результатами розгляду резюме, мотиваційних листів та результатів тестування, Комісія шляхом голосування запрошує претендентів для проходження співбесіди.

IV Етап. Проведення співбесід.

V Етап. Претенденти, які успішно пройшли попередній етап, не пізніше ніж у триденний термін після оголошення результатів ІV Етапу конкурсного відбору повинні надати повний пакет документів передбачений частиною 1 статті 54 Закону України «Про Національну поліцію».

За результатами п’яти етапів конкурсу Комісія шляхом голосування визначає не більше трьох фінальних претендентів.

У разі виникнення спірних питань, Комісія може запропонувати претендентам додаткову перевірку.

Список фінальних претендентів повинен бути сформований і переданий на розгляд Міністру внутрішніх справ в якомога коротший термін, але не пізніше 15 лютого 2017 року.

Перший етап Конкурсу розпочинається 18.01.2017 року.

Результати кожного етапу конкурсу будуть оголошені на сайті МВС.

ПРОСИМО ЗВЕРНУТИ УВАГУ, що особи, які не пройшли попередній етап конкурсу – не допускаються для подальшої участі у конкурсі. До наступних етапів конкурсу на розсуд Комісії будуть запрошені тільки окремі претенденти за результатами вивчення поданих документів.

Схожі матеріали