Командувач Нацгвардії взяв участь у відкритті меморіальної дошки особовому складу «Ягуара» в Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

clock
15.10.2016 19:14

Президент України Петро Порошенко разом з Міністром оборони України генералом армії України Степаном Полтораком і командувачем Нацгвардії генерал-лейтенантом Юрієм Аллеровим відкрили пам’ятну дошку гвардійцям «Ягуара».

«Бійцям спеціального підрозділу Національної гвардії України «Ягуар», які 8 квітня 2014 року звільнили цю будівлю від сепаратистських загарбників. Вдячні харків'яни», – написано на меморіальній дошці.

«Важливо, щоб кожен, хто заходить до Харківської облдержадміністрації, знав, кому він має бути вдячним. Я висловлюю велику вдячність Національній гвардії, бійцям, які брали участь у визволенні будівлі. Це справжні, професійні, національні військові», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави зустрівся з бійцями 8-го полку оперативного призначення Західного територіального командування Національної гвардії України «Ягуар» (Вінниця) - учасниками звільнення будівлі Харківської обласної державної адміністрації від сепаратистів та учасниками АТО.

Президенту також передали Державний Прапор, збережений під час спроби силового захоплення сепаратистами будівлі Харківської обласної державної адміністрації на початку квітня 2014 року. Петро Порошенко зазначив, що було б несправедливо, щоб прапор перебував у президентському кабінеті, і передав його голові місцевої адміністрації.

Нагадаємо, що в квітні 2014 році бійці підрозділу «Ягуар» перешкодили створенню «Харківської народної республіки», звільнивши від агресивно налаштованих сепаратистів Харківську облдержадміністрацію. При цьому рішучість і швидкість дій гвардійців дозволила звільнити приміщення без пролиття крові і без жодного пострілу.

По закінченню церемонії генерал-лейтенант Юрій Аллеров поспілкувався з бійцями «Ягуару» і зробив з ними фото на пам'ять.

Прес-служба НА НГУ 

 

Схожі матеріали