Кількість оформлюваних ID-паспортів у листопаді зросла майже у 2,5 рази (ІНФОГРАФІКА, ВІДЕО)

clock
28.11.2016 07:41

Наразі в Україні оформлено вже майже 225 тисяч паспортів громадянина України у формі картки (ID), з них у листопаді – понад 30 тисяч.

ID-паспорти з січня 2016 року оформлювалися лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше. У листопаді Державна міграційна служба України розпочала оформлення нових паспортів-карток особам з 14 років, а також замість втрачених або зіпсованих паспортів старого зразка та у випадках зміни прізвища або необхідності вклеювання фотокарток за досягнення 25 та 45 років.

Важливим нововведенням є те, що приймати заяви громадян та видавати документи тепер можуть центри надання адмінпослуг (ЦНАП). Але для цього їм необхідно закупити відповідне обладнання та встановити захищені канали зв’язку. Першим таким центром став ЦНАП у м. Луцьку, який станом на 25 листопада оформив понад 150 нових паспортів (ID). Наразі тривають навчання і готуються до початку прийняття заяв ЦНАП ще у п’яти областях.

У січні 2017 року біометричні документи можна буде оформити на всій території України.

Новий ID-паспорт з листопада містить індивідуальний податковий номер особи. А вже з січня 2017 року на чіп буде також безкоштовно записуватися і електронний цифровий підпис (ЕЦП).

Прес-служба ДМС України

Схожі матеріали