Київська поліція спільно з Національною гвардією охороняють правопорядок у центрі столиці (ФОТО)

clock
19.02.2017 20:05

Для забезпечення публічної безпеки залучено 6,5 тисяч правоохоронців. У центральній частині Києва встановлені фільтраційні контрольно-пропускні пункти.

Сьогодні продовжуються масові заходи, присвячені вшануванню пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні. Аби не допустити будь-яких провокацій чи конфліктних ситуацій, посилено патрулюють наряди на Майдані Незалежності, Хрещатику і Європейській площі. Правоохоронці негайно реагуватимуть на всі правопорушення та вживатимуть заходи для їх припинення.

Поліція закликає громадян не порушувати громадський порядок і брати участь у заходах, дотримуючись вимог чинного законодавства, поводитися цивілізовано, толерантно ставитися один до одного і сприяти правоохоронцям у виконанні функцій щодо охорони правопорядку.

ОНОВЛЕНО на 20:30. Близько 19-ї учасники акції прибули до Адміністрації Президента, де між ними та правоохоронцями виникла словесна перепалка і штовханина.

Згодом частина активістів повернулися до Європейської площі: біля встановленого пункту пропуску кілька осіб почали провокувати правоохоронців і зламали металеву рамку. Під час сутички поліцейські затримали кількох активних учасників, їх доставлять в Управління поліції для надання пояснень.

ОНОВЛЕНО на 20:50. На цей час в Управління поліції доставили п’ятьох осіб. Унаслідок сутичок постраждав один правоохоронець, йому надають необхідну медичну допомогу.

ОНОВЛЕНО на 21:50. Станом на цю годину є інформація про те, що під час сутичок також постраждала працівниця патрульної поліції: у неї зламані пальці руки.

За фактом травмування правоохоронців під час виконання службових обов’язків розпочате кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Інформація про потерпілих оновлюється.

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали