Керівнику ДП "Миколаївській морський торгівельний порт" повідомили про підозру

clock
02.02.2017 11:10

Внаслідок злочинних дій посадовця державі завдано збитків на суму понад 4 мільйони гривень.

Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції та слідчі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України встановили факти злочинної діяльності з боку керівництва ДП «Миколаївській морський торгівельний порт».

У межах провадження правоохоронці встановили та довели, що в.о. директора морського торгівельного порту без погодження з відповідними державними органами уклав договори на користування майном з комерційною структурою. Згідно із законодавством оренда майна Державного підприємства здійснюється в особі Фонду державного майна України та виключно за погодженням з Міністерством інфраструктури України.

Незважаючи на це, та в супереч нормам закону, керівник ДП «Миколаївській морський торгівельний порт» дозволив товариству використовувати залізничні колії. Окрім того, посадовець значно занизив вартість орендної плати для даної комерційної структури.

Внаслідок злочинних дій посадовця державі завдано збитків на суму понад 4 мільйони гривень.

На даний час в.о. директора ДП «Миколаївський морський торгівельний порт» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]

 

Схожі матеріали