«Іншого виходу немає, окрім врегулювання питання легалізації бурштину на законодавчому рівні» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
05.04.2016 16:36

Про це сьогодні, 5 квітня, заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий на прес-конференції повідомив в обласному главку поліції Рівненщини.

Під час зустрічі з представниками медіа заступник міністра зазначив, що досвіду і бажання у новопризначеного начальника поліції Сергія Князєва достатньо для того, аби забезпечити правопорядок на Рівненщині, передусім – у протистояннях, які виникають сьогодні під час незаконного видобутку бурштину.

«В області зараз працює оперативна група, а найближчим часом питання незаконного видобутку бурштину розглядатиметься у Кабінеті Міністрів України та на законодавчому рівні. Для вирішення цієї проблеми необхідна координація дій усіх відповідних структур, а не лише правоохоронних органів», — зазначив Сергій Яровий.

На запитання ЗМІ про введення сил Нацгвардії на територію Рівненської області, заступник міністра відповів, що за потреби таке рішення буде прийнято.

Разом із тим полковник поліції Сергій Князєв запевнив журналістів у готовності з ними співпрацювати.

«Ви – представники громади Рівненщини, і з вашою допомогою ми спільно працюватимемо над недоліками в роботі органів поліції. Адже проблема, народжена не сьогодні, не зникне завтра. Тому завдання, які поставило керівництво МВС і Нацполіції перед підрозділом, вирішуватимемо спільно», – підкреслив він.

Найближчими днями начальник ГУНП в Рівненській області планує відвідати північні райони.

«Ми діятимемо толерантно, але безкомпромісно», — відповів Сергій Князєв на запитання про подальші кроки у протидії незаконному видобутку бурштину. Він також зауважив, що озвучить свої плани і прийме рішення після того, як вивчить ситуацію.

Крім того, керівництво МВС представило громадськості очільника патрульної поліції м. Рівне. Роботу нових поліцейських координуватиме уродженець Волині Сергій Мерчук, підлеглі якого урочисто складатимуть присягу 19 квітня.

Відділ комунікації

ГУНП в Рівненській області

 

 

Схожі матеріали