Хатія Деканоідзе презентувала у Німеччині хід реформ української поліції (фото)

clock
31.03.2016 10:14

Під час свого візиту 30 березня до м. Берлін Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе провела низку зустрічей із керівництвом поліції та федерального МВС Німеччини.

У ході зустрічі із президентом Федеральної поліції Німеччини д-ром Дітером Романном було презентовано хід реформи поліції в Україні, обговорено питання посилення співпраці між відомствами. Д-р Романн запевнив, що Федеральна поліція Німеччини готова надати допомогу своїм українським колегам, оскільки Німеччина була і залишається надійним партнером для українських правоохоронців.

Спілкування з державним секретарем Федерального МВС ФРН Емілі Хабер носило конструктивний характер. 

Під час обговорення питання лібералізації візового режиму ЄС для України Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе і заступник міністра закордонних справ України з європейської інтеграції Олена Зеркаль зазначили, що дієздатна, надійна та некорумпована поліція є одним з гарантів безпеки в Україні, а також попередження ризиків, виникнення яких можливе після надання Україні безвізового режиму. 

Емілі Хабер погодилася з таким аргументом української сторони, цікавилася питаннями стану справ при проведенні поліцейської реформи в Україні та запевнила у готовності Німеччини до надання необхідної допомоги у цій сфері.

Під час візиту Голова Національної поліції України зустрілася  із президентом поліції федеральної землі – міста Берлін. Хатія Деканоідзе ознайомилася з організацією роботи та технічним забезпеченням створеного у січні 2016 року підрозділу поліції Берліну – департаменту «Поліцейські операції». Цей підрозділ здійснює загальне керівництво масовими заходами у місті, координацію надання допомоги територіальним підрозділам поліції у місті під час виконання ними повсякденних та пріоритетних завдань.

Окремо було розглянуто питання можливості започаткування співпраці між поліцією Берліну та поліцією м. Києва, оскільки ці підрозділи обслуговують столиці своїх країн, що подібні за своїми розмірами та населенням.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали