Харківські правоохоронці розкрили резонансне подвійне вбивство (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.10.2016 06:06

Працівники Управління карного розшуку ГУНП спільно з Київським відділом поліції та Харківською місцевою прокуратурою №2 викрили трьох підозрюваних у вбивстві 58-річного чоловіка та його 35-річного сина.

Нагадаємо, тіла загиблих були виявлені 3 жовтня в одній з квартир на вулиці Гацева.

«Під час слідчих дій працівники поліції вийшли на слід зловмисників – 20 та 23-річних молодиків та 54-річної жінки, – розповів заступник начальника Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Олег Лобунець. – Встановлено, що жінка була знайома зі старшим із загиблих і раніше бувала у нього вдома. Вона знала, що у чоловіка в квартирі можуть знаходитись чималі гроші».

Разом із 23-річним співмешканцем вона розробила план розбійного нападу. До втілення задуму був залучений їхній 20-річний знайомий. Планувалось, що жінка «завітає» в гості до чоловіка і через якийсь час піде, не зачинивши двері. Таким чином спільник мали потрапити до помешкання і напасти на власника.

В день скоєння злочину молодики в масках, у одного з них був пістолет, увірвалися до квартири, зв’язали господаря скотчем, били й вимагати гроші. Один з нальотчиків схопив чоловіка за шию й задушив. Коли з іншої кімнати вибіг син загиблого, його також зв’язали й задушили.

Після скоєного злодії обнишпорили по квартиру: знайшли та забрали 8 тисяч доларів, ноутбук і телефон. На вулиці трійця розподілила майно та розійшлася.

«Для розкриття резонансного злочину були задіяні найдосвідченіші працівники, відпрацьовані усі зв’язки загиблих, опитані родичі та знайомі. В результаті кропіткої роботи підозрювані були затримані. За місцями їхнього мешкання проведені обшуки: вилучені речові докази, які доводять їхню причетність до скоєння вбивства», – розповів начальник ГУНП в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

Тривають слідчі дії за кримінальним провадженням, відкритим за п. 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання – довічне ув’язнення.

Відділ комунікації поліції

Харківської області

Схожі матеріали