Гвардійці проходять відбіркові випробування до «Ігор Нескорених» (ФОТО)

clock
28.01.2017 09:57

Сьогодні, 28 січня, за право представляти збірну України на «Іграх Нескорених» борються представники Національної гвардії України. Разом із іншими військовослужбовцями, що отримали травми, поранення та інвалідність під час виконання службових обов’язків, нацгвардійці беруть участь у спортивному тестуванні, що відбувається у столиці.

Започатковані 2014 році у Лондоні (Велика Британія) «Ігри Нескорених» («Invictus Games») – це унікальні міжнародні спортивні змагання військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків. У змаганнях, що проходить під патронатом Принца Гаррі Вельського, беруть участь команди країн-членів НАТО, а також стратегічних партнерів Альянсу. Цьогоріч турнір відбудеться 24-30 вересня в Торонто (Канада) й об’єднає понад 550 поранених бійців із 17 країн, які змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах. Одна з команд-учасниць – Національна збірна України.

Збір заявок від кандидатів до Національної збірної проходив протягом двох останніх місяців минулого року. Наразі триває процес спортивного тестування кандидатів. І саме зараз у Києві відбувається друге тестування: всі, хто виявив бажання взяти участь у змаганнях, протягом дня пройдуть випробовування.

Від Національної гвардії України участь у відборі беруть шість військовослужбовців. Командування НГУ підтримує гвардійців, які виявили бажання захищати честь країни на міжнародних спортивних змаганнях.

Нагадаємо, міжнародному турніру передуватимуть Національні Ігри Нескорених. В Україні вони відбудуться у квітні.

Детальніше про турнір: http://invictusgames.in.ua/

За матеріалами прес-служби НГУ

Схожі матеріали