Грубих порушень правопорядку під час новорічних свят не допущено (ФОТО, ВІДЕО)

clock
03.01.2017 13:05

Про це заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий заявив сьогодні, 3 січня, під час відеоселекторної наради за участі керівництва Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби.

Сергій Яровий підбив підсумки роботи держорганів виконавчої влади, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ України, зокрема, із забезпечення правопорядку під час проведення новорічних заходів в державі. За словами заступника глави МВС, організація роботи правоохоронців в цілому була на належному рівні.

Загалом, з 31 грудня по 2 січня не допущено грубих порушень громадського порядку та дестабілізації ситуації на території держави. У ці дні відбулося більше тисячі масових заходів, участь в яких взяли більше мільйона громадян.

«Публічну безпеку і порядок забезпечувало близько 14 тисяч правоохоронців», – повідомив Ігор Бабич, начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, додавши, що основна увага приділялась місцям масових скупчень громадян та безпеці на автошляхах.

У забезпеченні правопорядку поліцейським допомагали близько тисячі нацгвардійців. За словами першого заступника командувача Національної гвардії України – начальника штабу Олександра Кривенка, особовий склад НГУ і надалі залучатиметься до виконання цих завдань.

Під час новорічних свят, як повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, рятувальники забезпечили реагування на більш ніж 600 надзвичайних подій на території держави та врятували 209 осіб.

За підрахунками, які озвучив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, пасажиропотік у новорічні свята, порівняно з минулим роком, збільшився на 20%. Та, завдяки спільній роботі прикордонників і поліцейських вдається контролювати ситуацію.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий подякував поліцейським, прикордонникам, гвардійцям і рятувальникам за належне забезпечення правопорядку у новорічну свята. І поставив завдання керівникам НПУ, НГУ, ДСНС, ДПС та ДМС з координації дій та взаємодії, направленої на забезпечення правопорядку під час проведення заходів на Різдво.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали