Громадська рада при МВС України підбила підсумки діяльності за рік

clock
17.12.2016 11:57

У Міністерстві внутрішніх справ України пройшло чергове засідання Громадської ради при МВС протягом якого було розглянуті результати роботи протягом поточного року та розроблено попередній план заходів на 2017 рік.

На теперішній час у більшості регіонів створено Робочі групи громадськості по співпраці і взаємодії з органами, що координуються Міністром. До складу цих робочих груп увійшло близько 600 представників інститутів громадянського суспільства. З представниками громадськості тепер співпрацюють обласні управління Національної поліції, Нацгвардії, Державної міграційної служби, ДСНС, Державної прикордонної служби і Сервісного центру МВС у 21 області. На черзі – Київська, Донецька, Луганська області і м. Київ.

Крім того, проведено громадські обговорення десятків нормативних актів, протягом яких внесено більше сотні пропозицій, більшість з яких лягли в основу майбутніх документів. При цьому до нормотворчої роботи було залучено висококваліфікованих експертів та науковців.

Громадською радою при МВС проведено громадське обговорення проекту Бюджету на 2017 рік, за результатами якого надійшло понад 150 пропозицій внесення змін до основного фінансового документу країни.

Також на вчорашньому засіданні обговорювалось питання усунення диспропорції між пенсійним забезпеченням колишніх працівників міліції та поліцейських. Громадська рада одноголосно підтримала ветеранів та пенсіонерів щодо низки кроків щодо виходу з проблемної ситуації та забезпечення соціальних гарантій пенсіонерів ОВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали