Головлікар шпиталю МВС: Щоб розірвати ланцюжок передачі коронавірусу, потрібно ввести більш жорсткі обмежувальні заходи

clock
21.11.2020 08:50

Про це головний лікар шпиталю МВС Київської області Юрій Сак заявив під час прямого ефіру передачі "Свобода Слова Савіка Шустера".
"Так, це боляче для економіки. Будь-який економіст зараз вступить зі мною, як з лікарем, в дискусію. І скаже: ні, хвилиночку! Давайте поговоримо про те, що ми угробимо економіку, і державі буде дуже важко. Але на сьогоднішній день, якщо ми говоримо про життя людей, то, дійсно, потрібно застосовувати більш рішучі заходи, більш жорсткі ", - заявив він. 

Юрій Сак зазначив, що водити локдаун потрібно, не чекаючи показника в 15 тисяч нових випадків COVID-19 щодоби.

"Я про локдаун говорив тижні за 2 до цього ефіру. Для того, щоб розірвати ось цей ланцюжок епідеміологічного процесу і, можливо, збити зараз навантаження на медичні установи.Якщо не буде жорстких обмежувальних заходів - наша медична система не витримає такого кількості пацієнтів. Без локдауну ми не впораємося зараз з ситуацією ", - пояснив лікар.

Він зазначив, що всього за кілька останніх тижнів до нього в лікарню потрапило в рази більше пацієнтів з ускладненими формами. На сьогодні у шпиталі перебуває 30 "важких" хворих, які потребують кисневої терапії.
"Щільна комунікація населення призводить до зростання захворюваності. В результаті ми маємо зростання важких випадків. В результаті (я бачу по своєму госпіталю) – зростання "тяжких" випадків, неминуче зростає летальність", – сказав головлікар госпіталю МВС. 

Нагадаємо, навесні 20 медиків систем МВС та МОЗ відлетіли допомагати італійським лікарям. Головний лікар шпиталю МВС Київської області Юрій Сак також був в цій делегації лікарів.

Схожі матеріали