Голова Представництва НАТО в Україні відвідав Академію Національної гвардії України

clock
25.05.2017 09:09

Представники НАТО активно співпрацюють з Національною академією Національної гвардії України у напрямку реформування спеціальної підготовки та навчання курсантів і вказують на великий потенціал розвитку Академії. Загалом, на сьогоднішній день, представники НАТО проводять більше 40 проектів в 13 регіонах країни, у тому числі і проект професійного розвитку. Всі проекти пов’язані у загальну спеціальну комплексну програму для України.

«Для мене велика честь відвідати Національну академію Національної гвардії України. Цей навчальний заклад відомий своїми глибокими традиціями та новітніми підходами у підготовці майбутніх офіцерів. НАТО приділяє значну увагу питанням саме військової освіти. І тому сучасні навчальні програми мають відповідати тим загрозам, з якими ми стикаємося вже сьогодні і будемо стикатися у майбутньому», – зазначив Голова Представництва НАТО, Директор Офісу зв’язку НАТО в Україні Александер Вінніков.

Голова Представництва НАТО ознайомився із службово-бойовою діяльністю навчального закладу та оглянув навчально-матеріальну базу одного із найпотужніших військових навчальних закладів України. Він відвідав сучасний навчально-тренувальний комплекс з вогневої підготовки, який оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами, що дає змогу ефективно навчати володінню зброєю майбутніх офіцерів.

Високу оцінку отримав і нещодавно відкритий навчально-спортивний комплекс, який включає в себе зал для ігрових видів спорту, кросфіту, рукопашного бою та відновлювальний центр. Основними особливостями комплексу є можливість проводити різнопланові тренування цілий рік, не зважаючи на погодні умови. Під час курсу відбувся брифінг щодо політики партнерства НАТО та співпраці Україна-НАТО, на якому представники делегації окреслили основні напрямки своєї діяльності.

 «Ми розуміємо, що України дуже велика країна, тому ми працюємо у напрямку розвитку нашої програми у різних регіонах. Ми маємо зробити осередки спроможності навчання за цією програмою в ключових точках України, які потребують цього найбільше. Для нашої навчальної програми професійного розвитку потрібен опорний заклад, і таким навчальним закладом стала Академія Національної гвардії України. На базі Академії ми хочемо створити взірець організації роботи навчальної програми НАТО та поширювати його на всю Україну. Тож Академія Нацгвардії стане осередком НАТО в Харківській області», – розповів керівник програми професійного розвитку Офісу зв’язку НАТО в Україні Ове Уруп-Медсен.

Голова Представництва НАТО Александер Вінніков відмітив кардинально нову, сучасну систему навчання та підготовки курсантів в Академії і висловив побажання співпраці з навчальним закладом Національної гвардії. Першим знаковим етапом активної співпраці стане ознайомчий курс НАТО на базі Академії.

Прес-служба Національної академії НГУ

Схожі матеріали