Контраст
Шрифт

Голова Держприкордонслужби України зустрівся з керівником прикордонного відомства Литовської Республіки

clock
28.10.2016 09:03

27 жовтня 2016 року в литовському місті Ніда Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко зустрівся з командувачем Службою охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки генералом Ренатасом Пожелою.

Під час зустрічі керівники прикордонних відомств двох країн обмінялись інформацією про завдання, стан та особливості охорони державного кордону, а також обговорили перспективи розвитку та основні напрямки співпраці.

Крім того, очільник Держприкордонслужби України поінформував свого колегу про загальну обстановку на кордоні України, основні напрямками реформування Служби, стратегію розвитку, реалізацію концепції інтегрованого управління кордонами, а також ознайомив з результатами проведення заходів щодо боротьби з корупцією.

Окрему увагу під час обговорення Головні прикордонники двох країн акцентували на загрозах прикордонної безпеки, з якими стикаються прикордонні відомства України і Литви  та способами їх найбільш ефективного подолання. У рамках зустрічі Литовською Стороною був представлений досвід організації охорони кордону держав-членів Європейського союзу з третіми країнами, зокрема, Російською Федерацією.

Під час розгляду питань взаємодії сторони висловили задоволення ходом співпраці прикордонних відомств України і Литви у форматі проекту інституційного розвитку «Twinning» з питань застосування методів комплексного управління кордонами в області перевірки документів та ідентифікації викрадених транспортних засобів.

Віктор Назаренко відмітив, що реалізація проекту «Твіннінг» є надзвичайно важливою для прикордонного відомства та є першим таким проектом, серед правоохоронних відомств України, успішно розпочатим у Держприкордонслужбі.

Перебуваючи в Литовській Республіці Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко мав також змогу ознайомився з особливостями повітряного патрулювання деяких ділянок зовнішніх кордонів держав-членів ЄС, роботою автодорожнього пункту пропуску «Ніда» та оснащенням і діяльністю застави «Копгаліс» з моніторингу ситуації в територіальному морі.

По завершенню зустрічі Віктор Назаренко та Ренатас Пожела в рамках міжнародно-правового оформлення співпраці погодили проект міжвідомчої угоди про співробітництво, розроблений Держприкордонслужбою України.

За підсумками керівники прикордонних відомств підписали протокол зустрічі.

Прес-служба ДПС України

Схожі матеріали
Діяльність