Генеральний інспектор жандармерії Румунії: Ми хочемо, щоб НГУ стала повноправним членом FIEP цього року і всіляко підтримаємо її в цьому (ФОТО)

clock
27.04.2017 06:28

Триває робочий візит делегації представників Румунії під керівництвом Генерального інспектора жандармерії Румунії Маріна Андреяна. 26 квітня іноземні колеги відвідали навчальний центр Нацгвардії у Нових Петрівцях під Києвом, де ознайомилися з можливостями військової частини та оцінили, як відбувається підготовка українських гвардійців.

З нагоди 31-х роковин аварії на ЧАЕС румунська делегація разом із керівництвом Нацгвардії України та ветеранами поклали квіти до пам'ятника загиблим чорнобильцям. Після цього іноземним гостям продемонстрували практичні заняття підрозділів військової частини: як гвардійці долають спеціальну смугу перешкод, звільняють заручників, захоплених в будівлі, а також – імітацію рятувальних дій щодо пораненої особи в гірській місцевості.

Після перегляду активних дій румунська делегація оглянула сучасну військову техніку, зброю, засоби зв'язку та елементи спорядження спецпризначенців Нацгвардії.

Водночас румунські делегати стали свідками проведення чемпіонату Нацгвардії зі стрільби з бойової зброї, що в ці дні проходить у навчальному центрі серед 16 команд з усієї України.

«Сьогодні румунська жандармерія одна з небагатьох структур, яка надає реальну допомогу Національній гвардії України. Фахівці румунської жандармерії допомогли в підготовці понад 160 фахівців Нацгвардії різного спрямування і ця робота продовжується, нам є багато чому навчитися у жандармів Румунії. Сьогодні в ході плідної роботи мій колега з Румунії сказав, що також є дуже багато чому навчитися нашим колегам і у нас - у Національної гвардії України», - розповів командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

Минулого року завдяки дружньому прийому румунської сторони Нацгвардія України стала асоційованим спостерігачем асоціації FIEP. Члени цієї організації зацікавлені в досвіді Нацгвардії України. А цьогоріч командувач очікує, що Нацгвардія отримає вже статус члена цієї міжнародної організації.

«Нам треба таке об'єднання тому, що в деяких випадках ми використовуємо їх досвід у боротьбі з тероризмом і під час охорони громадського порядку. А також ми дуже зацікавлені у взаємодопомозі, яка буває, як правило, –  технічна і методична»,- зазначив Юрій Аллеров.

«Ми хочемо, щоб Національна гвардія України стала повноправним членом FIEP в цьому році і будемо в цьому її всіляко підтримувати», – запевнив бригадний генерал жандармерії Румунії Марін Андреяна.

Це перший офіційний візит делегації високого рівня жандармерії Румунії до України за останній час.

Не останню роль співробітництво з жандармерією Румунії відіграло в отриманні НГУ статусу спостерігача з перспективою членства у FIEP (Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи) на початку жовтня 2016 року під час саміту Вищої ради генеральних директорів і командувачів структурами-членами FIEP у Бухаресті.

Нацгвардія перша з силових структур України, яку визнано в Європі на такому рівні.

Іншим важливим результатом реалізації спільних проектів з колегами із Румунії можна вважати створення в Національній гвардії України гірського підрозділу для забезпечення безпеки в гірській місцевості, надання допомоги туристам. 9 інструкторів НГУ пройшли навчання в Центрі гірської підготовки жандармерії Румунії.

Прес-служба НГУ

Фото Єгора Жученка

Схожі матеріали