Експерти прикордонних відомств України та Німеччини обговорили подальшу співпрацю у сфері аналізу ризиків (ФОТО)

clock
17.05.2017 09:18

15-17 травня у Києві пройшла зустріч експертів Державної прикордонної служби України та Федеральної поліції Федеративної Республіки Німеччина.

Захід відбувся у межах реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами в контексті підвищення рівня співпраці між прикордонними відомствами європейських країн та на виконання Плану співробітництва між Державною прикордонною службою України та Федеральною поліцією Федеративної Республіки Німеччина на 2016-2017 роки.

Під час зустрічі сторони обговорили питання розвитку інформаційної взаємодії та співробітництва у сфері аналізу ризиків, а також опрацювали черговий спільний аналітичний звіт з оцінки транскордонної злочинності в Україні та Німеччині.

За результатами спільної оцінки визнано, що обстановка на кордоні України з країнами-членами ЄС в цілому стабільна та контрольована. Основними загрозами у прикордонній сфері залишається нелегальна міграція, зокрема з використанням підроблених та чужих документів.

Слід зазначити, що вперше такий спільний аналіз загроз з Федеральною поліцією проведено у 2016 році, як результат кропіткої роботи експертів управління аналізу ризиків Держприкордонслужби та департаменту оцінки та аналізу інформації Федеральної поліції. Заступники керівників ДПС та Федеральної поліції під час зустрічі у грудні 2016 року високо оцінили ефективність співпраці аналітиків та перспективи розвитку співробітництва між правоохоронними відомствами України та ФРН, що забезпечить ефективну протидію транскордонній злочинності.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали