Екс-нардеп та колишній голова НАК обвинувачуються у привласненні майна вартістю понад 114 мільйонів гривень

clock
11.07.2016 13:56

Кримінальне провадження по факту розтрати майна з обвинувальним актом скеровано до суду. Їм може загрожувати від 7-ми до 12-ти років ув'язнення.

Оперативне супроводження даного кримінального провадження здійснювали працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції, які проводили комплекс заходів по документуванню злочинної діяльності та отриманню доказів їх вини.

Колишній народний депутат та його син - екс-голова правління НАК обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.27 та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вартість майна, яким вони заволоділи, сягає 114 мільйонів гривень

На даний час слідчі НАБУ закінчили досудове розслідування по даному кримінальному провадженню та скерували матеріали до суду.

Нагадаємо, протягом 2009-2011 років зловмисники уклали низку фіктивних договорів на придбання сільгосптехніки та передачу її у лізинг підконтрольних їм товариствам. Перераховані «своїм» підприємствам на підставі безтоварних угод бюджетні кошти, в подальшому переведено на рахунки конвертаційного центру, переведено у готівку та привласнено.

З метою приховування слідів злочинної діяльності здійснювалося документальне оформлення фіктивної передачі вказаного обладнання. Натомість сільгосптехніка не поставлялась та не передавалась у фінансовий лізинг підприємствам.

Нагадаємо, що 13 квітня 2016 року оперативники ДЗЕ Нацполіції затримали родинний «дует» за підозрою у заволодінні держмайном.

 

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

 

Схожі матеріали