До уваги представників ЗМІ!

clock
25.05.2017 12:07

30 травня в Маріуполі відкриється дискусійна платформа «“Закон Меган” як складова системи захисту дітей в Україні», організована за ініціативою Міністерства внутрішніх справ України та Головного управління Нацполіції в Донецькій області. Мета обговорення – безпека дітей та попередження насильства щодо них.

Захід відкриють заступник міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва та заступник глави Національної поліції України – начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Платформа об’єднає представників профільних українських та міжнародних організацій, народних депутатів, представників поліції Донецької області, організацій громадянського суспільства.

Головні теми обговорення:

- створення комплексної системи захисту дітей, особливо дітей у конфлікті із законом, з акцентом запобігання повторній віктимізації постраждалих;

- посилення міжвідомчої взаємодії між правоохоронними органами, соціальними службами, міжнародними та неурядовими організаціями, відповідальними за захист прав дітей, та перспективи створення інфраструктури, необхідної для надання допомоги постраждалим дітям;

- законодавчі ініціативи, направлені на посилення відповідальності осіб, що вчинили злочини проти дітей, зокрема створення відкритого реєстру осіб, що вчинили сексуальні злочини проти дітей («Закон Меган») та кращі світові практики в цій галузі.

Початок: об 10:00.

Місце проведення: адмінбудівля Головного управління Нацполіції в Донецькій області, пр. Нахімова, 86, м. Маріуполь.

Акредитація журналістів за номером: (050) 928-34-78 (Наталія Шиман).

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали