Держприкордонслужба отримала прилади радіозв`язку від США (ФОТО, ВІДЕО)

clock
28.04.2017 09:06

Сьогодні, 28 квітня, за участі Президента України Петра Порошенка, міністра внутршініх справ України Арсена Авакова, Посла США Марі Йованович, голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка працівникам Держприкордонслужби вручено засоби військового радіозв’язку від Міністерства оборони США в рамках спільного з Урядом США проекту Міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможностей Державної прикордонної служби України». Всього було вручено 569 комплектів вартістю понад 21 мільйон доларів США.

«Маю честь вручити українським прикордонникам сучасну, високоефективну техніку, яку ми отримали від наших партнерів із США. Це - засоби військового радіозв’язку компанії HARRIS різних типів вартісю понад 21 млн. доларів США. Щиро вдячні нашим партнерам із США за підтримку та допомогу. Кордон України має бути надійно зачинений перед тими, хто має злі наміри і йде танками. Але прозорий для всіх, хто приходить з добром» - підкреслив Президент України Петро Порошенко.

Радіостанції, серед яких стаціонарні, автомобільні, ранцеві та портативні, будуть встановлені на кораблях (катерах) морської охорони, постах технічного спостереження, розміщені у підрозділах охорони державного кордону в зоні АТО та надані мобільним підрозділам. Крім того, вони надаватимуться особовому складу прикордонних нарядів за мінімальною необхідністю.

Ці радіостанції дозволять організувати захищений телефонний радіозв'язок, як між підрозділами Держприкордонслужби, так і взаємодії із Збройними силами України та Національною гвардією, канали передачі даних для обміну оперативною інформацією між органами та підрозділами ДПСУ у «Тактичному чаті» та роботу системи радіозв'язку ДПСУ в умовах застосування противником засобів радіоелектронної боротьби.

Виступаючи перед прикордонниками, Президент України Петро Порошенко також подякував охоронцям кордону за службу та вручив прикордонникам та членам їх сімей ‑ учасникам АТО і учасникам першої хвилі «Нового обличчя кордону» ключі від 54 однокімнатних та 12 двокімнатних квартир у нещодавно збудованому триповерховому будинку в м. Борисполі.

«Цього року 200 мільйонів грн виділено на забезпечення житлом військових ДПС. Це дасть можливість вручити ключі від квартир 320 родинам», - додав Президент України.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали