Делегація Жандармерії Туреччини: Ми підтримуємо цілісність України й виступаємо проти захоплення Криму (ФОТО)

clock
15.05.2017 15:22

До України прибула делегація жандармерії Турецької Республіки під керівництвом генерал-лейтенанта Ібрагіма Яшара, заступника командувача Жандармерії Турецької Республіки.

Церемонія урочистої зустрічі представників делегації Жандармерії та Посольства Турецької Республіки в Україні відбулася біля будівлі Головного управління НГУ з хлібом і сіллю.

Під час офіційної зустрічі учасники обговорили поточний стан співробітництва і галузі, у яких кожна зі сторін може поділитися досвідом.

Командувач НГУ генерал-лейтенант Юрій Аллеров наголосив, що Жандармерія Турецької республіки й Національна гвардія України – найбільш споріднені за своїми функціями і завданнями структури, які мають правоохоронну та військову складові. І додав: «Ми готові переймати ваш досвід і ділитися своїм досвідом, адже сьогодні ми навчилися давати достойний опір російським військам у гібридній війні».

Генерал-лейтенант Ібрагім Яшар запевнив українських військових у підтримці: «У вас швидко проходить процес розвитку і я впевнений, що ви швидко досягнете своїх намірів. Україна – наш друг і наш стратегічний партнер. Ми підтримуємо цілісність України і виступаємо проти захоплення Криму. Я вважаю, що співробітництво між нашими структурами принесе велику користь для обох сторін».

Під час робочої зустрічі представники української та турецької делегацій знайшли оптимальні шляхи співпраці, для того щоб спільними зусиллями швидше реагувати на різноманітні загрози й забезпечити почуття спокою і безпеки громадянам обох держав. Також досвід Жандармерії Туреччини буде корисним для Національної гвардії України у розрізі отримання членства у FIEP (Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи), куди турецьке формування вже входить.

Прес-служба НГУ

 

Схожі матеріали