ДСНС України отримала автомобілі та інженерну техніку від Китайської Народної Республіки (ФОТО, ВІДЕО)

clock
16.12.2016 12:57

В церемонії офіційної передачі взяв участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Надзвичайний та Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Ду Вей та Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Передача відбулась у рамках Угоди між Урядами Китайської Народної Республіки та України, підписаної у березні цього року. КНР надала 25 одиниць інженерної та автомобільної техніки, 32 комплекти аварійно-рятувального обладнання та запчастини до них на загальну суму понад 185 млн. гривень (50 млн. юаней). Серед них – 7 автокранів вантажопідйомністю від 50 до 180 тон, 4 бульдозери, 9 екскаваторів та 5 пікапів. Крім того, було надано 16 дизельних генераторів та стільки ж водяних насосів.

«Це допомога, яка нам дозволить приймати швидкі рішення у важких ситуаціях, таких, які були на окупованих територіях Донбасу, і в інших надзвичайних ситуаціях», – сказав Арсен Аваков.

Зазначена техніка призначена для проведення аварійно-рятувальних робіт та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. З цією метою її спрямують у 20 територіальних підрозділів ДСНС України, включаючи Донецьку та Луганську області.

«Легкові пікапи особливо необхідні оперативним мобільним групам, які мають першими прибути на місце надзвичайної пригоди, провести первинний аналіз та прийняти рішення щодо локалізації наслідків аварії», – наголосив Голова ДСНС Микола Чечоткін.

Крім того, техніку отримають  Міжрегіональний центр швидкого реагування (м. Ромни, Сумської області), Спеціальні центри швидкого реагування (м. Київ та м. Дрогобич), Спеціальний авіаційний загін (м. Ніжин), Навчальний центр ОРС ЦЗ (м. Мерефа, Харківської області) та Державне підприємство «Мобільний рятувальний центр ДСНС України».

«Технічна допомога Китаю, з яким ми домовилися цього року та швидко і ефективно реалізували – вважаємо для нас першим кроком», – підсумував міністр внутрішніх справ, додавши, що співробітництво з Урядом КНР буде тривати і надалі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали