«ДСНС України готова до реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період», – Микола Чечоткін

clock
04.10.2016 14:54

Про це голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив сьогодні, 4 жовтня, на селекторній нараді щодо готовності регіонів до опалювального сезону, що пройшла за головування Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Під час засідання Микола Чечоткін зазначив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій завершує підготовку до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду.

«Для попередження загибелі людей унаслідок обмороження та переохолодження наразі підготовлені 300 пунктів обігріву, які будуть розгортатись у період пониження температури від -10 і нижче», – зауважив голова ДСНС України.

Для безпосереднього реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період у системі Державної служби підготовлено 7 тисяч осіб та 600 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Також, з метою протидії пожежам в житловому секторі та на соціально-значимих об’єктах ДСНС спільно з місцевими органами влади посилить інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання правил пожежної безпеки. Особлива увага приділятиметься здійсненню профілактичних заходів серед малозахищених, багатодітних сімей та одиноких людей похилого віку. Разом з сільськими та селищними радами найближчим часом буде проводитись інформування населення про заходи пожежної безпеки при експлуатації систем опалення в житлових будинках.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали