«Бригаді майбутнього» Національної гвардії України – 2 роки (ФОТО)

clock
26.05.2017 13:37

26 травня з нагоди другої річниці від початку формування бригади швидкого реагування на території військової частини 3018 у Гостомелі пройшли урочисті заходи за участі командувача НГУ генерал-лейтенанта Юрія Аллерова, народних депутатів, громадських активістів і військовослужбовців.

Під час заходу генерал-лейтенант Юрій Аллеров розповів, як відбувався процес створення бригади: «З березня 2014 року військове формування Національна гвардія виступила на захист своєї країни. В той час ми були слабко забезпечені, але сильні духом. Необхідність створення бригад оперативного призначення швидкого реагування підтвердила історія. Завдяки спеціальним підрозділам Національної гвардії нам багато вдалося зробити. Ми зупинили ворога на сході країни, ми не дали захопити Харківську область. Ми стримали просування його на захід нашої країни. І в запеклій боротьбі виникла необхідність створити потужну бригаду швидкого реагування, яка би була спроможна реагувати на ці загрози в будь-якій точці нашої країни».

«У нас не все так швидко виходить. Але ми прагнемо все зробити в короткі терміни і якісно. Для того, щоб повністю створити бригаду потрібно 5 млрд. грн – це половина бюджету Нацгвардії. Але завдяки патріотизму українців, тих, хто допомагає бригаді, ми просуваємося в цьому питанні. Я з повною відповідальністю можу сказати, що воїни бригади Національної гвардії швидкого реагування є одними з кращих у зоні АТО і вони неодноразово це доказали», – запевнив командувач НГУ.

Бригада швидкого реагування – першопроходець із впровадження сучасних елементів військових структури й управління, бойового навчання та забезпечення сучасними зразками амуніції, техніки, зброї й інших складників матеріального оснащення.

За 2 роки існування бригада зібрала у своїх лавах одних із кращих у фізичній і професійній підготовці мотивованих військових, багато з яких брали участь в АТО, і залучила до підготовки професійних інструкторів. Серед особового складу – ті, хто обороняли Донецький аеропорт і виходили з оточення біля Дебальцевого та Іловайська, брали участь у визволенні міст на сході України.

На завершення своєї промови Юрій Аллеров закликав вшанувати пам’ять загиблих під час виконання службово-бойових завдань у зоні проведення АТО хвилиною мовчання.

Командувач Національної гвардії особисто вручив нагороди тим, хто проявив себе якнайкраще під час виконання завдань.

Антон Геращенко назвав бригаду швидкого реагування бригадою майбутнього, однією з взірцевих військових частин Національної гвардії і всіх сил оборони України і подякував за службу військових бригади.

Олександр Волошин, командир військової частини 3018, запевнив, що бригада рухається у правильному напрямку. Подякував командування за довіру і підтримку підрозділу та запевнив, що він особисто і всі військові бригади швидкого реагування зроблять все від них залежне для захисту нашої держави й відновлення миру на її території.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали