Близько 7 тис рятувальників та понад 2 тис одиниць техніки ДСНС перебувають на цілодобовому чергуванні на період травневих свят (ФОТО)

clock
29.04.2017 08:25

На період вихідних святкових днів, починаючи з 29 квітня і до ранку 3 травня, підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби. Зокрема, за дорученням Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна на варті пожежної безпеки перебуває близько 7 тисяч чоловік особового складу та понад 2 тисячі пожежно-рятувальної техніки ДСНС.

Підрозділи ДСНС чергують у місцях проведення масових заходів по всій території України. Крім того, рятувальники здійснюють посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки для оперативного реагування на різного роду надзвичайні ситуації та події.

Напередодні травневих свят фахівці Служби порятунку проводили профілактичну роботу з громадянами, щоб вкотре нагадати елементарні правила поведінки, зокрема під час відпочинку на природі.

Так, лише минулого тижня інформаційно-роз'яснювальні заходи відбулися на території Кіровоградської, Полтавської, Житомирської, Донецької, Хмельницької, Запорізької, Херсонської областей. Під час спілкування з мешканцями рятувальники розповіли, яких заходів пожежної безпеки необхідно дотримуватися під час перебування у місцях з масовим перебування людей, а також у парках, лісах, поблизу водойм. Зокрема, де можна розводити багаття, як правильно його загасити, щоб не допустити масштабної пожежі. Також фахівці ДСНС нагадали батькам, що особливо пильно необхідно стежити за поведінкою дітей та не дозволяти їм гратися з вогнем.

Прес-служба ДСНС України

 

Схожі матеріали