Артилеристи та зенітники Нагвардії провели масштабні навчання (ФОТО)

clock
26.10.2016 14:07

25 жовтня на Київщині пройшли показові комплексні тактичні навчання з бойовою стрільбою з командирами бригад оперативного призначення Національної гвардії України. Основна мета заходу – практичні навчання діям в обороні, враховуючи досвід участі у проведенні антитерористичної операції, а також зміцнення психологічної та морально-бойової стійкості особового складу в екстремальних бойових умовах.

Самохідні артилерійські установки, гаубиці, 120-мм міномети, протитанкові гармати, зенітні установки, переносні зенітно-ракетні комплекси, безпілотні літальні апарати – це ще не повний перелік зброї та техніки, що була задіяна до навчань.

За легендою, підрозділи відпрацювали дії при нальоті авіації противника, радіаційному, хімічному та біологічному зараженні, відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника на колонну військової техніки, протидію спробі танків противника прорвати передній край оборони, алгоритм боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами та боротьбу з ДРГ противника в глибині наших військ.

«Командування Національної гвардії буде робити все можливе для забезпечення підрозділів сучасними технічними засобами та модернізації наявних зразків. На сьогоднішній день - це один із важливих аспектів спроможності виконувати завдання із захисту України.  Ми повинні дотримуватися мінських домовленостей, але разом з тим постійно навчатись та тренуватись, щоб у будь-який момент дати відсіч ворогу та захистити нашу свободу», - наголосив командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

Артилерійські підрозділи були створені у Нацгвардії у квітні 2014 року. На той час не було ні важкого озброєння, ні техніки, ні фахівців артилеристів. Але це не стало перепоною для розвитку цього напрямку. Наполеглива робота керівників всіх рівнів дозволила досягти значного прогресу.

На сьогодні артилерія Нацгвардії – це добре треновані військовики, потужне озброєння та сучасна техніка, автоматизована система управління вогнем. Артилеристи використовують сучасні системи зв’язку, працюють використовуючи БПЛА. Один із їхніх основних принципів – мінімум часу від отримання завдання до першого пострілу та швидка зміна позиції по завершенні залпу.

 

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали