Арсен Аваков зустрівся головою Представництва ЄС в Україні Хьюгом Мінгареллі (ФОТО)

clock
17.01.2017 07:00

Під час зустрічі, яка відбулася вчора, 16 січня, за участі очільника Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіса Ланчінскаса, обговорювалися питання співробітництва з ЄС, результати спільної роботи та плани на 2017 рік.

За словами Арсена Авакова, результати, яких Україна досягла минулоріч у процесі реформи, стали можливими завдяки підтримці Європейського Союзу. Міністр внутрішніх справ також подякував главі Консультативної місії ЄС в Україні за надану допомогу.

Серед позитивів 2016 року – відкриття локальних представництв Консультативної місії ЄС в Харкові та Львові, розширення мандату місії, яка тепер не тільки працює за напрямом стратегічних консультацій, але й надає практичну допомогу у вигляді проведення тренінгів, навчальних візитів та забезпечує технічним оснащенням.

Окремо очільник МВС проінформував європейських колег про хід проведення конкурсу на заміщення посади голови Національної поліції та запросив супроводжувати цей процес шляхом надання порад і консультацій. Арсен Аваков окреслив основні напрями реформування Національної поліції, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Зокрема, озвучив ключові позиції нещодавно затверджено стратегічний план розвитку Національної поліції на наступні п’ять років. «Настала пора для України робити не красиві, а правильні кроки», – наголосив міністр внутрішніх справ.

Посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі запевнив у готовності і надалі сприяти наближенню України до Європи, зокрема в питанні візової лібералізації, а також допомагати в імплементації Угоди про асоціацію. Нагадаємо, свого часу Хьюг Мінгареллі доклав значних зусиль для її підписання, і саме він очолював делегацію ЄС на переговорах з узгодження тексту Угоди.

Крім того під час зустрічі сторони домовилися про активізацію співпраці в питаннях взаємного визнання і обміну водійських посвідчень.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали