Арсен Аваков взяв участь у засіданні військового кабінету РНБО щодо ситуації в Авдіївці (ФОТО)

clock
31.01.2017 16:23

Нарада із силовиками у зв’язку із різким загостренням безпекової ситуації в районі промзони у місті Авдіївка, Донецької області відбулася під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Під час наради було розглянуто три ключових питання: безпекова ситуація в районі загострення бойових дій; гуманітарна ситуація та дії для забезпечення захисту цивільного населення;  питання забезпечення міжнародної допомоги та притягнення до відповідальності російських бойовиків, які розгорнули бойові  дії проти підрозділів Збройних Сил України та проти цивільного населення.

Перед Міністерством внутрішніх справ України та центральними органами виконавчої влади, діяльність яких координується міністром внутрішніх справ, були визначені завдання із забезпечення правопорядку силами Нацполіції та Нацгвардії, а також техногенної безпеки силами підрозділів ДСНС.

Зокрема, було прийнято рішення щодо створення оперативного штабу, до якого увійшли представники Національної поліції України, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Безпосередньо у місті залучено необхідну кількість сил та засобів підрозділів Нацполіції та Нацгвардії.

Також з метою відслідковування та оперативного реагування на ситуацію створено оперативні резерви та підготовлено необхідну кількість транспорту та спецтехніки.

До аварійно відновлюваних робіт вже залучено близько 90 працівників ДСНС та 51 одиницю спеціальної техніки. Однак, у разі ускладнення ситуації, Держслужбою з надзвичайних ситуацій сформовано та утримується в готовності зведений аварійно-рятувальний загін у кількості 150 осіб, 14 одиниць електростанцій різної потужності та 22 пунктів обігріву.

МВС постійно відслідковує ситуацію у Авдіївці та оперативно реагує на її зміни.

Департамент комунікації МВС України

Фото Адміністрації Президента України

Схожі матеріали