Арсен Аваков взяв участь у відкритті масштабної виставки зброї та військового обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

clock
11.10.2016 15:45

Сьогодні, 11 жовтня, у столичному Міжнародному виставковому центрі відбулося відкриття XIII Міжнародної спеціалізованої виставки засобів захисту, озброєння та спецтехніки «Зброя та безпека – 2016». На урочистому відкритті були присутні секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр оборони України Степан Полторак, а також іноземні дипломати та військові аташе.

Котрий рік поспіль Міністерство внутрішніх справ України є співорганізатором виставки. У дні роботи виставок (11-14 жовтня) свою продукцію продемонструють більше 300 підприємств-учасників із 10 країн світу. На відкритих майданчиках представлять експозиції натурних зразків сучасної військової, авіаційної та рятувальної техніки.

Відкриваючи виставку «Зброя та безпека-2016» Секретар РНБО України Олександр Турчинов назвав символічним те, що це відбувається напередодні свят - Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України.

«Саме захисники України - мужні, сильні люди - зупинили ворога нашої держави, який був значно сильніший, ніж ми. Вічна пам'ять героям, які віддали життя, захищаючи і звільняючи Україну», - сказав О.Турчинов.

Він наголосив, що за короткий термін Україна відновила військову міць, і «сьогодні українська армія є однією з найбоєздатніших армій Європи».

Цьогоріч здобутки та напрацювання МВС у сфері безпеки представили Департамент поліції охорони, Державний науково-дослідний інститут та Науково-виробниче об’єднання «Форт».

На стенді поліції охорони є можливість ознайомитися з повним комплексом охоронних послуг, представленими новинками службового транспорту, спецзасобами, зброєю та новітніми технічними засобами охорони, а також мобільним нарядом групи реагування у повному екіпіруванні. Водночас професіонали поліції охорони надають детальну інформацію щодо кожного виду охорони – як технічної, так і фізичної.

Науково-дослідний інститут презентує розробки, які будуть корисними у роботі Нацполіції. В першу чергу, це мультимедійний тир. За словами розробників, тир не потребує значних фінансових витрат, проте буде корисним для тренування поліцейських у стрільбі. Тир імітує рух автомобіля, і в цей момент поліцейський тренується влучити саме у колеса авто.

Науково-виробниче об’єднання «Форт» представило нові та вдосконалені зразки стрілецької зброї.

У цьому році експозиція виставки є однією із наймасштабніших за усі роки. Вона охоплює озброєння, військову та спеціальну техніку для армії та правоохоронних органів, військову авіацію, охорону кордону, технічні засоби і обладнання для поліції, а також одяг, взуття та засоби захисту. 

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали