Контраст
Шрифт

Арсен Аваков закликає АТЦ і Кабмін прийняти рішення щодо знаття блокади ОРДЛО (ВІДЕО)

clock
28.02.2017 12:32

Міністр внутрішніх справ сьогодні, 28 лютого, під час наради Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості, закликав Антитерористичний центр (АТЦ) прийняти відповідні рішення щодо зняття блокади на Донбасі, які Уряд міг би виконати.

Голова МВС звернувся з закликом дотримуватися чинних законів, і дати необхідні повноваження силовим органам, щоб врегулювати ситуацію з блокадою.

«Я б просив керівників АТЦ зважувати всі відповідні рішення Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні антитерористичної операції. Зважити все – і прийняти відповідне рішення, а ми це рішення забезпечимо», – підкреслив Арсен Аваков.

За словами глави МВС, лібералізм щодо блокади і ліберальні переговори з її ініціаторами неефективні, потрібно приймати дієві рішення.

Арсен Аваков акцентував увагу на необхідності посилення порядку переходу лінії розмежування і наполягав на вирішенні ситуації щодо обсягу мінімального критичного імпорту. «Я сподіваюся, що до середи буде підготовлена Постанова Кабінету Міністрів, яка посилить порядок переходу. І я наполягаю на встановленны мінімального критичного імпорту, який забезпечить тільки життєво необхідні потреби України», – підкреслив міністр.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність