Арсен Аваков обговорив з головою Нацкомісії з громадської безпеки Японії питання боротьби з тероризмом та злочинністю (ФОТО)

clock
24.10.2016 12:16

«Оперативно реагувати на виклики та бути опорою для громадян!», – такі завдання, на думку Арсена Авакова, має сьогодні поліція у зв’язку зі збройним конфліктом на Сході країни та збільшенням нелегальної кількості зброї. Про це міністр внутрішніх справ України заявив під час зустрічі з головою Національної комісії з громадської безпеки Японії Джюном Мацумото. Перемовини пройшли в межах візиту очільника МВС України до Японії.

На його думку, досягти цього можна шляхом покращення взаємодії між поліцією і громадянами, а також завдяки кваліфікованій підготовці та перепідготовці кадрів і повній автоматизації процесів та баз даних. Саме це, зазначив Арсен Аваков, дасть змогу ще більше підняти рівень довіри громадян до правоохоронної системи.

Очільник МВС відзначив, що корисним для України у реалізації цих завдань стане досвід Японії у роботі дільничних відділів поліції «KOBAN». Такі відділення розташовані у доступних для громадян місцях і надають різноманітну допомогу: від прийому заяв про крадіжку до отримання консультації про місцезнаходження необхідного об’єкта тощо.

«Поліцейські, які працюють у «KOBAN», – доброзичливі та ввічливі, вміють спілкуватися з дітьми та особами похилого віку. Впровадження такої системи може допомогти зробити українську поліцію ще відкритішою та доступнішою для населення», – повідомив Арсен Аваков.

В свою чергу, голова Нацкомісії з громадської безпеки Японії Джюн Мацумото заявив, що заради безпеки правоохоронні органи України та Японії мають об’єднати зусилля на шляху до миру.

Нагадаємо, що протягом чотирьох днів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков перебуватиме з офіційним візитом у Японії. Під час візиту заплановані зустрічі з керівництвом Національної комісії з громадської безпеки Японії, Міністерства закордонних справ Японії та Головного поліцейського управління Токіо.

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали