Арсен Аваков констатує тенденцію зниження зростання вуличної злочинності і крадіжок авто

clock
20.02.2017 10:03

І в грудні, січні і лютому з'явилася дуже непогана динаміка щодо зниження рівня злочинності. Зокрема, вуличних злочинів та викрадень автомобілів. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, поліпшення криміногенної ситуації намітилося і в Маріуполі після запуску системи інтелектуального відеоспостереження Єдиного сервісного аналітичного центру обласної поліції UASC.

«Можна, звичайно, сказати, що у всьому винна поліція, реформа провалилася і взагалі "все пропало". А можна тверезо дивитися на речі. Те, що ми робимо, нам вдається робити, дуже серйозно допомагає», – зазначив Арсен Аваков.

При цьому він додав, що далі буде тільки краще і критичну точку вже пройдено.

Міністр звернув увагу на те, що рівень злочинності в суспільстві прямо залежить від рівня життя та добробуту людей, а не тільки від кваліфікації правоохоронців.

«Ми проводили спеціальні дослідження, як добробут суспільства впливає на рівень злочинності. Пряма залежність! Ми проаналізували військові конфлікти останніх років у різних країнах і бачимо, як під час бойових дій зростає рівень злочинності. А потім бачимо вторинні ознаки – як "виповзає" зброя". Все це накладається одне на інше», – розповів Арсен Аваков.

Він також додав, що реформа правоохоронної системи і кадрове оновлення в процесі реформ не сприяють стабілізації ситуації, хоч і є ключовими моментами на шляху до успіху.

Схожі матеріали